top of page
BEMUTATKOZÁS

Az X-TREME HIP-HOP tánciskola 1997. október 03.-án kezdte meg működését Szegeden.

A tánciskola megalapítója: Kárpáti Bernadett IDO felnőtt hip-hop női szóló kategória világbajnoka, többszörös Magyar Bajnok, NÍVÓ díjjal kitüntetett táncos és táncpedagógus, SPORTTÁNCOK MESTERE, Táncpedagógusi Diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte modern társastánc (divattánc) szakirányon. Hazai és nemzetközi pontozóbíró. 2014. évben Szeged városa kiváló pedagógusi munkásságáért Kölcsey Emlékéremmel jutalmazta.

Az X-TREME tánciskola gyermek, junior és felnőtt korosztályok tánctanításával egyaránt foglalkozik, kezdő, haladó, verseny és hobby szinteken. Aki ennél többet szeretne, lehetősége van a versenyzésre, ahol összemérheti tudását az ország és a világ más táncosaival. Táncosaink részt vesznek fellépéseken, különböző fesztiválokon, cégek, iskolák, óvodák rendezvényein, bálokon, kulturális eseményeken, Szegeden és az ország különböző részein.

2002- ben megalakult az X-TREME HIP-HOP DANCE SCHOOL SPORTEGYESÜLET (X-TREME SE). Az X-TREME SE tagja a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetségnek (MDSSZ), valamint a nemzetközi Internationale Dance Organisation (IDO) nemzetközi szövetségeknek.

Versenyzőink hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el. A Magyar Divat és Sporttánc Szövetség 2002-ben, 2008-ban, és 2014. évben is az X-TREME Sportegyesületet választotta az ÉV EGYESÜLETÉNEK Magyarországon. Versenyzőink nemzetközi versenyeken elért döntős helyezésekért az elmúlt években 32 alkalommal vehettek át ÉRDEMES SPORTTÁNCOS KITÜNTETÉST, Világbajnoki címért pedig három alkalommal NÍVÓDÍJAT. 2004. évben a MDSSZ legeredményesebb gyermek versenyzőjének Pintér Rolandot tánciskolánk versenyzőjét választotta. 2014. évben szintén Pintér Roland érdemelte ki ezt a címet, de már mint Magyarország legeredményesebb felnőtt versenyzője vehette át a kitüntetést.

Legjobb táncosaink minden évben részt vesznek a Világ hivatalosan legnagyobb hip- hop táncversenyén, ahol közel 40 ország legjobb 4000 versenyzője méri össze a tudását szóló, duó, csoport, és formációs kategóriákban, gyerek, junior és felnőtt korosztályokban. 1999.-ben Kárpáti Bernadett felnőtt női szóló kategóriában, majd 2008.-ban már versenyzői felnőtt csoport kategóriában, 2014.-ben battle csoport kategóriában szereztek Világbajnoki címet. Magyarország egyetlen pénzdíjas versenyéről (SDB2) is győztesként térhettek haza versenyzőink, hiszen 1 vs1 kategóriában Pintér Roland, csapat kategóriában pedig az X-TREME CREW bizonyult a legjobbnak.

2016. évben a TV2 nagy sikerrel indította el a KISMENŐK című új tehetséggondozó műsorát gyermekek részére. Tánciskolánk 8 legtehetségesebb versenyzői is indultak a megmérettetésen X-TREME CREW néven. A TV2 Kismenők című műsorában három alkalommal is láthattátok őket. Az X-Treme Crew tagjai: Haskó Tünde, Mihály Zsófia, Nacsa Petra, Tóth Bettina, Göncző Boglárka, Hídvégi Alexa, Bakacsi Bogát és Iván Barnabás voltak.

Természetesen tánciskolánkban nem csak a hip hop tánc alapjaival, és különböző stílusaival ismerkedhetsz meg. Szegeden csak az X-Treme Tánciskolában lehetőséged van, hogy kipróbáld magad több táncstílusban is: KLASSZIKUS BALETT, KORTÁRS BALETT, BREAK, HIP-HOP, VOGUE, FREESTYLE, STÍLUS ÓRÁK, AKROBATIKA, ERŐSÍTÉS.

bottom of page